Het georganiseerde bedrijfsleven in Zeewolde heeft deze week een vernieuwde aanpak gelanceerd voor de lokale Ondernemersverkiezingen. Een belangrijke aanleiding daarvoor is dat de beide Ondernemersverenigingen, de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en de vereniging centrumondernemers Zeewolde (VCZ), het besluit hebben genomen om hun krachten te bundelen als het gaat om deze verkiezingen. Nieuw is daarmee ook de verkiezing van de Centrumondernemer van het Jaar.

Als sinds jaar en dag organiseert de BKZ de ondernemersverkiezing. ‘Deze verkiezing is uitgegroeid tot een hele succesvolle activiteit van de BKZ. Verscheidene winnaars van de prijs hebben vervolgens ook de prijs van Toponderneming van Flevoland in de wacht weten te slepen. Dat zegt veel over de hoge kwaliteit van vele in Zeewolde gevestigde bedrijven’ zo stelt BKZ voorzitter Luuk Salomons.

Johan Safaric, voorzitter van de VCZ geeft aan dat de tijd rijp was om specifiek de topondernemers uit het centrum in het zonnetje te zetten met een eigen verkiezing. En dat is precies wat nu ook gaat gebeuren. ‘Ben er heel blij mee. Er zijn ook in ons centrum ondernemers die heel alert inspelen op nieuwe trends. De aanmoedigingsprijs die Expert Zeewolde begin dit jaar in de wacht sleepte was daar al een mooi teken van’.

De beide verenigingen zijn al langer met elkaar verbonden d.m.v. de stichting Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde, Wim van den Noort is daarvan de voorzitter. ‘Dit vernieuwde concept van de Ondernemersverkiezingen is weer een mooi voorbeeld van effectieve samenwerking. Het is belangrijk dat wij excellent ondernemerschap in Zeewolde blijven promoten. Dat is goed voor onze lokale economie en voor banen. We mogen best wat trotser zijn op Zeewolde’ zo geeft Wim aan.

De wijze waarop de BKZ Ondernemer van het jaar zal worden gekozen ondergaat geen grote verandering. De combinatie van de opinie van mede ondernemers met de afgewogen blik van de jury werkt prima. M.b.t. de Centrumondernemer van het jaar zal ook de mening van de consumenten nadrukkelijk worden meegenomen. Voor die verkiezing gaat een aparte jury haar werk doen.

De huidige sponsoren van de verkiezingen t.w. Zeewolde Zakelijk, RaboBank en Lentink de Jonge blijven met veel enthousiasme hun sponsorship voorzetten. Er worden nog enkele nieuwe, meer op retail georiënteerde sponsoren, gezocht en toegevoegd. In het nieuwe concept is ook aansluiting gezocht met de ‘Dag van de Ondernemer’ een landelijk initiatief, wat afgelopen jaar voor het eerst is opgepakt door Zeewolde Zakelijk. ‘Met heel veel plezier zijn wij partner en sponsor van deze verkiezingen.

Het kan niet genoeg benadrukt worden dat wij in Zeewolde hele prachtige bedrijven huisvesten en dat er veel innovatief en actief ondernemerschap is’ zo geeft Hans Polet van Zeewolde Zakelijk aan.

In juni zullen de procedures voor het nomineren van bedrijven starten.

Voor meer informatie:
Secretariaat BKZ: Petra Bom, [email protected]
Secretariaat VCZ: Wenda Westerhuis, [email protected]