Ondernemersverkiezingen Zeewolde

  

Sinds 2014 worden de Zeewolder ondernemersverkiezingen georganiseerd door de Bedrijfskring. Tot drie jaar geleden bestond deze uit één prijs, namelijk ‘Ondernemer van het Jaar’. In 2017 is hier de ‘Aanmoedigingsprijs’ bijgekomen en vanaf 2020 wordt aan de prijzen ‘Centrumondernemer van het Jaar’ toegevoegd.

Ondernemer van het Jaar
De winnaar van deze prijs wordt door zorgvuldige selectie gekozen. Dit begint met het samenstellen van een longlist met kandidaten. De ondernemers op deze longlist worden genomineerd door ondernemers en inwoners uit Zeewolde en geselecteerd door de jury. Deze bedrijven worden bezocht door de juryleden, daarna wordt door de jury een selectie gemaakt van drie shortlist kandidaten, de drie genomineerde bedrijven voor de ondernemersverkiezingen. Deze bedrijven presenteren zich tijdens de verkiezingsavond in november, waarbij het publiek haar stem mag uitbrengen. Samen met de stemmen van het publiek en de jury wordt de winnaar gekozen. Deze wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijfskring. De winnaar gaat in april naar het Flevopenningengala en dingt mee voor de prijs van Flevolands TOPonderneming.

Aanmoedigingsprijs
Naast ondernemer van het jaar is er sinds 2017 ook de aanmoedigingsprijs. Tijdens de verkiezingsavond kunnen bedrijven hiervoor met een goede motivatie genomineerd worden. Dit kan een start-up zijn, maar ook een ondernemer die het roer heeft omgegooid of een nieuw product in de markt zet. De jury kiest de winnaar van de aanmoedigingsprijs, welke wordt uitgereikt door de Gemeente Zeewolde.

Centrumondernemer van het Jaar
Vanaf 2020 zullen ook de centrumondernemers in het zonnetje gezet worden met de prijs Centrumondernemer van het Jaar. De procedure zal ongeveer gelijk zijn aan de Ondernemer van het Jaar, met het verschil dat particuliere Zeewoldenaren meer betrokken gaan worden bij kiezen van de winnaar.

Contact informatie BKZ

Bedrijfskring Zeewolde
Postbus 65, 3890 AB Zeewolde

Telefoon: 06 21 54 20 64

E-mail:
[email protected]

Website
www.bedrijfskringzeewolde.nl

Contact informatie VCZ

Vereniging Centrumondernemers Zeewolde
Postbus 218, 3890 AE Zeewolde

Telefoon: 06 41 12 71 25

E-mail:
[email protected]

Website
www.winkelhaven.nl

Contact informatie VBZ

Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde
Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde

Telefoon: 06 222 246 236

E-mail:
[email protected]

Website
n.v.t.