Ondernemersverkiezingen Zeewolde

  

Sinds 2014 worden de Zeewolder ondernemersverkiezingen georganiseerd door de Bedrijfskring. Tot drie jaar geleden bestond deze uit één prijs, namelijk ‘Ondernemer van het Jaar’. In 2017 is hier de ‘Aanmoedigingsprijs’ bijgekomen en vanaf 2020 wordt aan de prijzen ‘Centrumondernemer van het Jaar’ toegevoegd.

Ondernemer van het Jaar
De winnaar van deze prijs wordt door zorgvuldige selectie gekozen. Dit begint met het samenstellen van een longlist met kandidaten. De ondernemers op deze longlist worden genomineerd door ondernemers en inwoners uit Zeewolde en geselecteerd door de jury. Deze bedrijven worden bezocht door de juryleden, daarna wordt door de jury een selectie gemaakt van drie finalisten.

Deze drie bedrijven stellen zich voor aan het zakelijke publiek tijdens de verkiezingsavond in november in The Lux. Er zal van iedere finalist een film van 3 minuten gemaakt worden, waar het bedrijf en ondernemer in beeld worden gebracht. De productie van de film wordt bekostigd vanuit de organisatie Ondernemersverkiezingen door de Bedrijfskring en Vereniging Centrum Ondernemers. Deze film wordt tijdens de verkiezingsavond getoond, waarna het bedrijf nog een korte pitch mag geven.  Tevens volgt er een kort interview door de presentator met de drie genomineerde bedrijven.   

Het publiek spreekt vervolgens gemotiveerd haar voorkeur uit via stembriefjes, welke door de jury meegewogen worden in het uiteindelijke besluit.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt een award en een cheque van 500 euro, die aan een maatschappelijk doel – aangewezen door de winnaar – wordt besteed. Ook zal er in februari van dat jaar een bedrijfsbezoek plaatsvinden bij de winnaar.

De winnaar doet automatisch mee aan de provinciale verkiezing “Flevopenning Toponderneming”. Deze onderscheiding wordt, tijdens een groots gala uitgereikt.

Centrumondernemer van het Jaar
Vanaf 2020 zullen ook de centrumondernemers in het zonnetje gezet worden met de prijs Centrumondernemer van het Jaar. De procedure zal ongeveer gelijk zijn aan de Ondernemer van het Jaar, met het verschil dat particuliere Zeewoldenaren meer betrokken gaan worden bij kiezen van de winnaar. De finalisten bij de centrumondernemers stellen zich ook op de verkiezingsavond voor aan het zakelijke publiek. Er zal van iedere centrumfinalist een film van 3 minuten gemaakt worden, waar het bedrijf en ondernemer in beeld worden gebracht. De productie van de film wordt bekostigd vanuit de organisatie Ondernemersverkiezingen door de Bedrijfskring en Vereniging Centrum Ondernemers. Deze film wordt tijdens de verkiezingsavond getoond, waarna het bedrijf nog een korte pitch mag geven.  Tevens volgt er een kort interview door de presentator met de drie genomineerde centrumondernemers.

Na deze avond kunnen particulieren via de website van de centrumondernemers hun stem uitbrengen, waarna de jury het uiteindelijke besluit neemt.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt een award en een cheque van 500 euro, die aan een maatschappelijk doel – aangewezen door de winnaar – wordt besteed. 

Aanmoedigingsprijs
Naast ondernemer van het jaar is er sinds 2017 ook de aanmoedigingsprijs. Tijdens de verkiezingsavond kunnen bedrijven hiervoor met een goede motivatie genomineerd worden. Dit kan een start-up zijn, maar ook een ondernemer die het roer heeft omgegooid of een nieuw product in de markt zet. De jury kiest de winnaar van de aanmoedigingsprijs, welke wordt uitgereikt door de Gemeente Zeewolde.

Contact informatie BKZ

Bedrijfskring Zeewolde
Postbus 65, 3890 AB Zeewolde

Telefoon: 06 51 247 592

E-mail:
[email protected]

Website
www.bedrijfskringzeewolde.nl

Contact informatie VCZ

Vereniging Centrumondernemers Zeewolde
Postbus 218, 3890 AE Zeewolde

Telefoon: 06 28 229 792

E-mail:
[email protected]

Website
www.winkelhaven.nl

Contact informatie VBZ

Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde
Weteringplein 36, 3892 AM Zeewolde

Telefoon: 06 51 853 079

E-mail:
[email protected]

Website
n.v.t.