PureFood/Consenza – pluim voor het hele team

Meer dan 10 jaar geleden waren het de merken Dr. Schär, 3Pauly en Orgran die de mensen met Coeliakie (glutenintolerantie) op een vertrouwde manier konden bedienen. Het oer-Hollandse merk Consenza hoort inmiddels in dat rijtje zeker thuis.  Rob en Thera Roffel van Purefood aan de Oogstweg op industrieterrein Trekkersveld  ontwikkelden in de afgelopen 9 jaar maar liefst 100 producten (inclusief diepvries) onder de merknaam  Consenza. De producten uit Zeewolde worden verkocht in onder andere Nederland, België, Zwitserland, Engeland, Finland, Canada, USA, Italië en Duitsland.

Consenxa

Toen hun in 1993 geboren zoon  twee jaar later werd diagnosticeerd met Coeliakie, overgevoeligheid voor gluten, zijn Rob en Thera Roffel zich op een gegeven moment gaan inspannen voor de patiëntengroep. Gluten zit in tarwe, gerst, rogge, spelt en kamut.  Het is een onderdeel van het eiwit dat bij een groep van mensen een reactie in de dunne darm geeft. Deze groep van mensen is glutenintolerant. (Coeliakie).   Vanaf 1995 zetten Rob en Thera Roffel zich direct in voor de patiëntengroep van deze vervelende aandoening.  In 2004 zette Rob Roffel  PureFood QoLp BV op (QoLp staat voor Qualitiy of Life products). Dat sloeg aan en groeide al snel uit naar een eigen groothandel  van glutenvrije producten waarmee het echtpaar in 2006 van Leidschendam naar Zeewolde verhuisde. Aanvankelijk aan de Giek op Schepenveld, maar daar groeide de succesvolle onderneming spoedig uit zijn jasje. Thans is PureFood met Consenza gevestigd aan de Oogstweg in het voormalige gebouw van King en later Dutch Beer. Hier is voldoende ruimte voor de groei die in de komende jaren wordt verwacht .

“Met een team van 10 jonge mensen is onze focus 100% op glutenvrije producten”, zegt Rob Roffel  “we maken  van producten die normaal gesproken niet glutenvrij zijn een glutenvrije variant. Denk hierbij aan simpele zaken zoals meel, pasta en brood, maar ook soepen, sauzen, diepvriessnacks (frikadellen, kroketten), kant-en-klaar maaltijden etc.”  In Nederland is Consenza inmiddels marktleider. De export is naar zeven landen.

“Het is prachtig om te zien hoe een club van jonge enthousiaste mensen het bedrijf helpen verder te groeien.  De nominatie voor de titel Ondernemer van het Jaar 2016 is dan ook een pluim voor  het hele  team”, zegt Rob Roffel tot besluit.

Meer informatie op de website van Consenza www.consenza.nl