Op donderdag 17 september organiseert de Lionsclub Flevoland in CAH Vilentum een gratis symposium voor ondernemers en bestuurders. Tijdens het symposium besteden vier deskundige sprekers aandacht aan het ondernemersklimaat en de economische ontwikkeling van Dronten en Flevoland. Zodoende biedt de Lionsclub de aanwezigen de gelegenheid om inspiratie en innovatieve ideeën op te doen. Daarmee wil de Lionsclub Flevoland iets terugdoen voor ondernemers op wie dikwijls door een serviceclub een beroep wordt om een bijdrage te leveren aan een goed doel.

De centrale spreker op het symposium is Hans Biesheuvel, oud voorzitter van MKB Nederland en thans voorzitter van de ondernemersorganisatie Ondernemend Nederland (ONL). Recentelijk nog kwam Biesheuvel in het nieuws met De Nieuwe Ondernemersbank. Met dit initiatief wil Biesheuvel MKB-ondernemers gaan helpen bij het verkrijgen van financiering.

Ook Flevolands topondernemer Meine Breemhaar spreekt op het symposium. Hij zal ondermeer zijn visie geven op de economische ontwikkelingen in Flevoland. Breemhaar die aan het hoofd staat van een conglomeraat van ondernemingen met circa 650 werknemers, zal met name ingaan op de mogelijkheden en kansen van het midden- en kleinbedrijf.

Vanuit het openbaar bestuur spreken de wethouders René de Heer en Ton van Amerongen. René de Heer, wethouder Economische Zaken te Zwolle en lid van de Economic Board van de Regio Zwolle, zal met name spreken over de betekenis en economische kansen die de regio Zwolle biedt voor Dronten. Ton van Amerongen, wethouder Financiën van Dronten, zal op zijn beurt spreken over de agrarische verwerkende industrie en de economische perspectieven voor Dronten met betrekking tot Lelystad Airport.

Het symposium, dat wordt voorgezeten door OVDD-voorzitter Hester Vroegop, vindt plaats In CAH Vilentum aan de Drieslag 4 te Dronten. Aanvang is 19.00 uur. Rond 21.30 uur wordt het symposium met een hapje en drankje afgesloten. Aanmelden via [email protected]