Hans & Grietje – beter had het voor ons niet gekund!

Bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje Zeewolde, kun je de lekkerste pannenkoeken eten en ook nog eens spannende avonturen beleven. Het pannenkoekenhuis is een begrip geworden in Zeewolde en de wijde omgeving.  In 2015 werd Hans & Grietje door een verwoestende brand getroffen, dankzij de veerkracht en inventiviteit van de eigenaars en hulp van velen is het populaire pannenkoekenhuis helemaal herbouwd en begin dit jaar heropend.

Hans & Grietje is 12 jaar geleden opgericht.”Wij zijn begonnen met een verrijdbare kar. Ik stond toen zelf te bakken op slechts twee pitten. Nu hebben we 30! Mijn vrouw Grietje serveerde en deed het schepijs. Mijn moeder maakte toen nog Oma’s appeltaart. Maar dat werd binnen korte tijd zo veel dat we het haar niet meer aan konden doen”, zegt eigenaar Hans Dielissen lachend.

Bij Hans & Grietje werken momenteel 120 veelal jonge mensen. Zij bedienen een doelgroep die bestaat uit jonge gezinnen met kinderen tot ongeveer 11 jaar oud. Doel is om deze een leuke en spannende dag of uitje te bezorgen. Hans:  “Kinderen zijn bij ons de baas! Voor hen hebben we  inpandig drie glijbanen twee speelruimten en 15 maar liefst spannende attracties, die de kinderen zelf in beweging kunnen zetten. Ook kunnen kinderen zelf hun pannenkoek bakken en hun ijsje versieren.”

Een vernietigende brand drukte Hans en Grietje op de feiten. Hun succes ging letterlijk  in rook op. Hans: “Wij waren onbewust van het draagvlak wat wij gecreëerd hebben in de samenleving er kwamen na de brand diverse spaaracties op touw om ons er weer boven op te helpen. We hebben heel veel kinderen ontvangen die geld kwamen afgeven. Eén van hen had statiegeld van flessen ingezameld voor de wederopbouw. Er waren ook kinderen die met hun pony naar ons toekwamen waar gasten op mochten rijden om zo ook weer geld in te zamelen. En weer een ander had zelf spulletjes gemaakt en op de markt verkocht.  Supermarkten en bouwmarkten hadden zich ook ingezet. Super mooi allemaal en heeft ons heel veel goed gedaan!”

De heropening liet het publiek het niet afweten. Uit de wijde omgeving komen de gasten en ze  vertrekken veelal met lachende gezichten. Als de moeders de kinderen kwijt zijn en het raar vinden dat wij nog geen een of ander omroep systeem hebben, dan denk ik:  “Nou die is lekker aan het spelen en wil nog niet naar huis! We zijn erg trots dat we zijn genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar 2017: beter had het voor ons niet gekund!”

Foto: Hans en Grietje Hans Dielissen