De jury’s van de verkiezingen voor Ondernemer van het jaar en Centrum-ondernemer van het jaar hebben het 1e deel van hun werk erop zitten. In koppels van telkens twee juryleden zijn alle genomineerde bedrijven bezocht. 

Voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar zijn, na rijp beraad, als finalisten uit de bus gekomen: Classic Mike, Next Level Health Club en de Wallgroup. Voor de Centrumondernemer van het Jaar zijn de finalisten: Bloomfields & Desjardins, Mode Plus by Birgit en Visspecialist Chris Koelewijn. 

Luuk Salomons, voorzitter BKZ, ‘In 2020 moesten we de procedure halverwege afbreken i.v.m. de coronamaatregelen en waren er geen finalisten en winnaars. Deze keer lijkt het erop dat we de verkiezingen weer kunnen uitrollen zoals gebruikelijk, met een finalistenavond op donderdag 18 november in The Lux. We zijn er heel blij mee deze aandacht weer aan onze Zeewolder bedrijven te kunnen geven’.

Collega-voorzitter Johan Safaric van de VCZ noemt het een extra voordeel dat veel van de genomineerden, na vorig jaar, nog een keer extra bezocht konden worden. ‘Het heeft de jury’s in die gevallen een nog bredere indruk gegeven van de prijswaardigheid van de betreffende genomineerden’. Natuurlijk is er naast de vaste criteria dit jaar extra gekeken naar de bedrijfsontwikkeling in relatie tot de corona-epidemie’.

De beide wethouders Egge-Jan de Jonge en Wim van der Es, maakten, namens de gemeente, beiden deel uit van een jury. Ze zijn blij verrast over de dynamiek en de passie die ze hebben mogen ervaren bij de jurybezoeken. ‘We hebben prachtige bedrijven in Zeewolde, zowel reeds langer bestaande als relatief nieuwe bedrijven. De naam Topondernemers Zeewolde doet z’n naam eer aan als we kijken naar de mooie verscheidenheid van de genomineerden en de in totaal zes finalisten’.

De verkiezingen Topondernemers Zeewolde zijn een samenwerking tussen de VBZ (Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde), BKZ (Bedrijfskring Zeewolde) en de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) en worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabobank Flevoland, Lentink De Jonge Accountants, Zeewolde Zakelijk (gem. Zeewolde) en Management Partners Int. Zeewolde