Het hoge woord is eruit; de finalisten in de strijd om de titel “Centrumondernemer van het Jaar” zijn bekend. “Geen gemakkelijke keuze”, aldus Johan Safaric, voorzitter van de VCZ en tevens voorzitter van de jury. De Winkeltjes uit het Ravelijn, Blueline en Modeplus by Birgit, beide uit de Raadhuisstraat, gaan door naar de finale. De finalisten en de overige genomineerden persoonlijk door de jury op de hoogte gesteld. De niet-finalisten mogen oprecht trots zijn op hun nominatie.

“Ik ben blij dat we een weloverwogen keuze hebben kunnen maken”, zegt Wim van der Es, wethouder en jurylid. De drie finalisten zijn ook best verschillend. Ze hebben ieder hun eigen historie. De Winkeltjes is op zich al een verhaal apart; inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een mini-warenhuis. Blueline, al sinds jaar en dag gevestigd in het centrum, is écht een begrip op het gebied van dames- en herenkleding in Zeewolde en de regio. Modeplus by Birgit, recent nog verhuisd naar de Raadhuisstraat, bedient heel goed een eigen doelgroep; dames met een maatje meer. Naast voorzitter Johan Safaric en wethouder Wim van der Es, hebben Ronny Looijenga, ondernemer van Expert en winnaar van de aanmoedigingsprijs 2019, en Eduard Plate, retaildeskundige, plaatsgenomen in de jury.

Verkiezingsavond

Dit jaar is het voor het eerst dat de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) en de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) gezamenlijk de verkiezing organiseren. Onder het motto ‘Topondernemers Zeewolde’ zal er op 14 november een gezamenlijke verkiezingsavond worden georganiseerd. Die vindt plaats in combinatie met de Dag van de Ondernemer (Zeewolde Zakelijk) bij The Lux. Bedrijven in Zeewolde hebben hiervoor inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen. De kandidaten voor de titel ondernemer en centrumondernemer zullen zich dan aan het publiek presenteren. Nadat de kandidaten zich gepresenteerd hebben met een video en een interview, kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen.

Publiekstemmen

Vanaf 15 november is de consument in Zeewolde aan zet, althans voor de titel centrumondernemer van het jaar. Zij mogen dan hun stemmen uitbrengen op de finalisten. De jury weegt de publieksbeoordeling mee in haar uiteindelijke besluit. De winnaar zal op donderdag 16 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring in congrescentrum The Lux bekend worden gemaakt.