Bevri

 

Aan het begin van de Baardmeesweg aan de noordzijde van het “industrieterrein Trekkersveld bevindt zich Bevri Banden N.V ; onmiskenbaar een bandenbedrijf, want buiten staan de metershoge trekker- banden gereed voor de land- bouwbedrijven in de omgeving. Wie via de Spiekweg het buitengebied van Zeewolde inrijdt, komt er langs, rechts vóór de brug over de Hoge Vaart.

Het is het bedrijf dat Jitze van den Berg en Wiebe de Vries tien jaar geleden van bandenbedrijf K. van Loo overnamen en als Bandenservice BEVRI VOF. bij de Kamer van Koophandel inschreven. ‘Daarna is het snel gegaan’, zegt Jitze inmiddels is ons bedrijf flink gegroeid en hebben we bovendien de focus verbreed. Deze omvat naast banden voor de landbouw, industrie en particulier nu ook de productie van stalen velgen in vele soorten en maten.”

Jitze kwam uit het loonbedrijf en Wiebe uit de staalbranche. Een gouden combinatie. Beiden toen al gepokt en gemazeld in de akkerbouw en de mechanisatie. Voeg daarbij enthousiasme, kwaliteitsbesef en oplossingsgerichtheid en je hebt de formule voor succes.

Drie vestigingen

We spreken Jitze in de nieuwe velgenfabriek aan de Oogst- weg eveneens op Trekkersveld. Vestiging nummer twee. ‘En we hebben er drie’, zegt Jitze “want ook in Swifterbant zijn we inmiddels met een bandenservicebedrijf begonnen; nieuwbouw op het industrie- terrein De Kolk. * Toe maar! De zaken gaan goed? Jitze knikt: ‘Heel goed. Onze aanpak wordt gewaardeerd door onze klanten. We richten ons vooral op de akkerbouw, mechanisatie en transporteurs in Flevoland, maar willen ook in Midden- Nederland een stevige positie opbouwen. We groeien nu alweer 40% ten opzichte van 2016 en wekelijks komen er vijf tot zeven klanten bijl Dat is nogal wat. Wat is het geheim? Jitze schiet in de lach: Ons geheim. Dat is helemaal geen geheim, dat kent iedereen in de polder! We staan altijd klaar voor onze klanten ongeacht tijdstip, leveren enkel kwaliteit en dat tegen een eerlijke prijs!” Een korte enquête onder akker- bouwers in Zeewolde bevestigt wat Jitze zegt, dit is geen opgeklopte marketingtaal dit is écht zo. Zonder uitzondering bevestigen akkerbouwers de woorden van Jitze, wiens bedrijf een stevige reputatie heeft opgebouwd simpelweg door nuchter de problemen op te lossen, de handen uit de mouwen te steken en altijd afspraken na te komen. Het sleutelbegrip is service, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. “We zijn nu met een 4×4 truck bezig die ook het land in kan, om ter plekke aan gestrande trekkers te kunnen werken. De grootste band meet 2.30 meter in doorsnee en weegt ca. 1000 kgl Dan is het wel zo handig als je de spullen via het ploegspoor bij een manke trekker kunt bren- gen. Of het nu om reuzenbanden voor trekkers, oogstmachines of aanhangwagens gaat, of dat het gaat om een band voor de skelter van de kinderen: Bevri heeft ze. Minder bekend: de particulier kan aan de Baardmeesweg ook terecht voor winterbanden.

 

Nieuwe velgen fabriek

Waar Bevri zich ook búiten de provinciegrenzen mee in de kijker speelt zijn de stalen kwaliteitsvelgen, in alle soorten en maten. Gerenommeerde bandenleveranciers uit binnen- en buitenland laten bij Bevri op hun specificaties en voor hun eigen assortiment stalen velgen vervaardigen, die zodoendehun weg vinden naar de mondiale agrarische markt. Om aan de stijgende vraag te voldoen is speciaal voor dat doel de fabriek aan de Oogstweg er gekomen en verhuisde in 2016 de volledige productie van de Baardmeesweg naar het nieuwe pand een paar honderd meter verderop. Hiermee werd de bandenservice en de velgenconstructie van elkaar gescheiden en werd het 24-koppige personeelsbestand over de twee vestigingen verdeeld.

 

Plezier, geen wrijving, geen stress

Bij een rondgang door de fabriek voegt Wiebe de Vries zich erbij. Hij legt de productiewijze uit en wijst trots op de 20-tons pers die duimdikke staalplaten hun nieuwe vorm geven. Er wordt gelast, gecontroleerd, gemeten en afgesteld en vervolgens gaan de velgen de straalcabine in om gereinigd te worden waarna er een poedercoat wordt aangebracht. Daarbij is geen water of oplosmiddel nodig om de coating aan te brengen: duurzaam en kwalitatief hoogstaand. In alle gewenste kleuren. Toevallig staat ere en grote groep oranjerode velgen gereed. “Vredestein”, zegt Wiebe, en passant. Wiebe: “We hebben de nieuwe fabriek, maar eigenlijk is deze alweer te klein, we hadden een fabriek kunnen bouwen die wel 3x zo groot was, zó hard kan het gaan.” Jitze vult aan: “Maar onze aanpak is niet gericht op eindeloze groei, maar meer op plezier, geen wrijving, geen stress. Natuurlijk groeien we, maar dat doen we vooral door efficiënter te werken en nieuwe machines in te zetten waar deze nuttig en nodig zijn”, zegt Jitze tot besluit.

 

Contact informatie BKZ

Bedrijfskring Zeewolde
Postbus 65, 3890 AB Zeewolde

Telefoon: 06 51 247 592

E-mail:
[email protected]

Website
www.bedrijfskringzeewolde.nl

Contact informatie VCZ

Vereniging Centrumondernemers Zeewolde
Postbus 218, 3890 AE Zeewolde

Telefoon: 06 28 229 792

E-mail:
[email protected]

Website
www.winkelhaven.nl

Contact informatie VBZ

Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde
Weteringplein 36, 3892 AM Zeewolde

Telefoon: 06 51 853 079

E-mail:
[email protected]

Website
n.v.t.