Bio Brass is de Zeewolder Onderneming van het Jaar 2017 geworden. Dat werd donderdagavond 12 januari tijdens een zeer druk bezochte verkiezingsavond van de Bedrijfskring Zeewolde in congrescentrum The Lux bekendgemaakt. Naast Bio Brass waren Hans & Grietje en Royal Herkel voor de titel genomineerd.

Gerjan Snippe blikt trots in de camera.

Juryvoorzitter Rixt Dijstra zei dat de drie genomineerden erg dicht bij elkaar lagen. Ook de motivaties die de bedrijfskringleden hadden ingediend tijdens de verkiezingsavond in De Verbeelding op 10 november waren verdeeld. Er was niet direct één duidelijke winnaar aan te wijzen. De knoop hakte de jury door met als argument dat Bio Brass zich nadrukkelijk onderscheid met het duurzaam kweken van biologische groenten. De visie en de duidelijke focus werd geroemd van Bio Brass, dat naast passie voor het vak ook gedurfd ondernemerschap toont.

Uit het juryrapport: Met de toekenning van de prijs aan Biobrass heeft de jury gekozen voor een innovatieve en maatschappelijk betrokken onderneming in een traditionele sector. Zij scoort hoog op innovatief vermogen, duurzaam ondernemerschap, continuïteit en prijswaardigheid. Biobrass heeft diverse stress-tests doorstaan, unieke verbindingen in de keten geïnitieerd en zelfstandig geïnvesteerd in innovatie en assortimentsontwikkeling. Biobrass heeft een gezonde spreiding van haar omzet over Nederland en de rest van Europa, heeft een stabiel medewerkersbestand van vaste en seizoenmedewerkers en een stabiele organisatie en financiële structuur.
Biobrass heeft een uitgesproken visie, duidelijke focus en laat passie voor het vak in combinatie met gedurfd ondernemerschap zien.
Rixt Dijkstra: “Een schitterende Zeewolder onderneming, een voorbeeld voor ondernemend Flevoland!

Bio Brass kreeg een fraaie trofee en een cheque ter waarde van 500 euro die Bio Brass kan besteden aan een goed doel. Bio Brass is nu automatisch genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming. Uit de zes Flevolandse gemeenten wordt telkens één bedrijf genomineerd voor deze prestigieuze prijs, die op 19 mei tijdens een groots ondernemersgala bij Balk Shipyards op Urk wordt uitgereikt