Ik ben boer

 

“Wie nou nog boer is in deze 21e eeuw, in Nederland. Die heeft lef!
Dat is een kerel met een kop erop. Hij wordt aan alle kanten bedreigd, maar toch zegt de boer: hier, ik ben boer en daar ben ik trots op! Een boer is een boer en dat zal altijd boer blijven” – Bennie Jolink, Normaal. 

“Ik ben boer” is de paraplu waaronder allerlei initiatieven samen komen. Bedenker en inspirator is Arjen Verschure. Arjen is biologisch melkveehouder in Zeewolde, maar staat met 1 been in de maatschappij en de ander in zijn stal.
Deze twee werelden samen laten komen op verrassende manieren is zijn doel. Hiervoor heeft Arjen “Ik ben boer” in het leven geroepen. Nu is dit nog een projectnaam, maar met als grote wens en droom uit te groeien tot een nieuwe vorm van boeren.

Arjen: “Ik ben een boer die zoekt naar verbinding. Door alleen te werken op de boerderij, dus op je erf, deel je niet met anderen wat je hebt. En dat wil ik anders. Mijn droom is een boerderij te hebben die je deelt met anderen. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben boer is de leidraad om te komen tot de invulling van die droom. Daar heb ik andere mensen bij nodig. Daarom het platform ik ben boer; om samen te komen tot nieuwe ideeën, inzichten en werkvormen.”

Contact informatie BKZ

Bedrijfskring Zeewolde
Postbus 65, 3890 AB Zeewolde

Telefoon: 06 51 247 592

E-mail:
[email protected]

Website
www.bedrijfskringzeewolde.nl

Contact informatie VCZ

Vereniging Centrumondernemers Zeewolde
Postbus 218, 3890 AE Zeewolde

Telefoon: 06 28 229 792

E-mail:
[email protected]

Website
www.winkelhaven.nl

Contact informatie VBZ

Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde
Weteringplein 36, 3892 AM Zeewolde

Telefoon: 06 51 853 079

E-mail:
[email protected]

Website
n.v.t.